Alla goda kommentarer

Tack för så fina och uppmuntande ord.

Jo jag fick iväg några alster till utmaningen men det var inte det bästa jag gjort men vad sjutton spelar det för roll egentligen...

Ni undrar väl var i katten jag tagit vägen. Här har varit tyst och tomt i "torpet" länge. jag har som sagt inte scrappat så värst och sen har det vanliga livet tagit tid. Det gör det för alla föräldrar så här års. Avslutningar, uppspelningar, teatrar och träffar och ja ni vet...
I går var vi på begravning min man och jag. En farbror till honom hade gått bort. Det var en av de "vackraste" begravningar jag varit med om. Solen sken, fåglarna kvittrade, det blommar överallt och kyrkan var sval och skön. Många fina sommarpsalmer, trumpetsolo och ett mycket fint tal av prästen. Ja det var faktiskt vackert!
Vår son Erik fyllde 8 år igår också så vi hade ett litet födelsedagskalas på kvällen. Med mor och farföräldrar. Härligt i ljum kvällsbris och fin solnedgång. Idag har vi haft barnkalas!!
Herregud jag är så trött så jag knappt kan stå och huvudet är lååå...ngsaamt.

Ja som ni ser  inte mycket scraptid här. jag har scrappat 1 beställningskort och när jag scannat det så vill inte datorn föra över det hit.   F-N
ni får se det en annan gång.
Ha det riktigt skönt och många kramar till er allihop.      Ingela


Hej där i solen

Vilket underbart väder vi har.

Just nu skickade jag iväg min 7 åring på disco för första gången. Han har stått framför spegeln och fixat frissan en bra stund nu. Undrar hur han blir som tonårspojk ???...

Jag har inte varit ned i scraphörnan på hela veckan. Fick en lite "glimps" från Stämpelstudion att de hade Dt tävling. Jag blev lite sugen att delta. Det knöt sig direkt på fantasifronten. F-N
Men tiden är ju inte ute än, men ja vi får se.

Här kommer ett par tuffa kort som jag inte visat tidigare

image177

image178



Hoppas "krampen" släpper. Jag får väl ge sjutton i tävlingen och bara skapa för nöjet. Har fått nya papper idag på posten och lite nya band köpte jag igår så ...det borde väl göra susen.

KRAMAR   Ingela

Vilken tur!

jag har sån tur!
Idag är det ny vecka, fint väder och jag har några vackra kort kvar i kortlådan. Kolla här:

image170

image171

image172

image173

Ja alltså jag kan ju inte ta åt mig äran för fotot men väl layouten.    De gladde mig imorse att se tjejerna här kvar i lådan.


Jag liksom många andra tokiga hÄnglafans fick ju post i förra veckan.    Endel av de sötingarna kommer nog att bli favvostämplar skulle jag tro. Här är lite smakprov:


image174


image175


image176



Den här sista lilla tösabiten kommer jag använda tills den ramlar i småbitar skulle jag tro.

Nu väntar en meditativ arbetsdag. vattna blommor, stryka 1 m tvätt och rensa rabatter och vika tvätt.

Någon avundsjuk???     Ha!!!     tro inte att jag hinner allt. Det gör jag bara i fantasin. För jag har så himla bra fantasi!


Många kramar           Ingela

Era ord värmer

Tack för era gulliga och uppmuntrande kommentarer.
Jag har läst dem nu efter att ha vart iväg en låååång dag på hantverksutställning.

För mig som inte har så mycket ork så är en dag på "mässa" nästan som ett "Vasalopp".
Men det har gått bra hela dagen. Det har varit besökare nästan hela tiden i lagom mängd. Inga köer precis ...
Jag hade en jättebra placering i ett hörn med gott om utrymme och ingen försäljare bakom mig. Perfekt.

Jag hade lilla scrapväskan med och färglade lite under tiden och plockade lite med dekorationer fram och tillbaks på ett kort, men det blev inte färdigt. Det är ju nästan alltid så att man skall ha just det som finns kvar hemma.
Jag sålde 20 kort och tre block. Jag är väl så där nöjd, fast jag vet att det inte blir så mycket sålt. Så tror man alltid att det skall gå bättre än sist.
Men det var trevliga försäljare runt omkring och alltid roligt att se vad andra pysslar med hemma på kammaren.
Jag kan konstatera att jag kunde sålt fler studentkort än jag hade med. Och födelsedagskort till ungdomar mellan 10-15 år. Och det är ju inte lätt att tillverka såna. Hip hop, RnB, Heavy metal, Punk och hundra andra stilar de gillar som jag inte begriper mig på.

Nu är det snart ny vecka igen. Jag skall nog inte scrappa i morgon i alla fall....tror jag.

Många kramar     Ingela


Nu bär det snart iväg

Ja på söndag skall jag visa upp mina alster på en hantverksdag i Eggby, utanför Skara.
Jag har fortfarande många ideer som inte förverkligats än och kortstället är bara halvfullt och ....

jag vill göra alterprojekt istället.

image165

En liten anteckningsbok. Söt som få.


image166

Ett lite större block fast med rutat papper inuti. Kanske blir matteläxorna roligare att göra.



image167

Ett anteckningsblock till. Om det inte blir sålt så vet jag vem som skall få det.

Naturligtvis har jag gjort lite kort också. Den här godingen är en av mina favoritstämplar. Han är underbar.

image168


image169

i väntan på sommar och lov så får denna lilla Fia vara ögongodis.


I övrigt här bland kor, katter och ungar går livet sin gilla gång.
Det kommer nytt liv och annat försvinner.  En släkting till min man gick bort häromdagen och min bästa kompis blev mormor i veckan som gick.  Livets gång...

I helgen skall de stora barnen på vift så vi har bara ett kvar hemma och han försvinner väl iväg och leker kan jag tro.
Men som sagt. På söndag morgon packar jag bilen och sticker iväg. Hoppas jag får sålt något kort i alla fall.

Ha en riktigt skön helg och kram på er.       Ingela

Tre varv plus

Ha ha. Jag säger det bara!  
Jag ökade til fjorton varv runt löparbanan idag. Det sista joggade jag i sonens gångtempo. Jag joggar nämligen gräsligt sakta. De övriga tretton gicks i bra takt  !!!   Duktiga jag!

Tänk att så lite gör mig lycklig, Men jag är nöjd med att kunna hålla mitt löfte till mig själv, att promenera runt löparbanans 400 m hela tiden som Erik tränar friidrott. 14 X 400 m = 5,6 km. Inte illa va?!

I övrigt här hemma så har vi snart fått ut alla kossor och stora kalvar som skall ut på sommarlov. Mjölkkossorna får visserligen ligga inne på natten  än så länge men de får snart sova ute de också. Småkalvarna har heller inte kommit ut än. Lite till får gräset växa och framförallt behöver nätterna bli lite varmare. Men sen så, har alla som får, sommarlov!  Härligt för både djur och människor.

Igår hade jag storkalas med totalt 24 pers runt borden. Alla stora grytor var framme på spisen och tårtorna färdiggjorda. Härligt väder och glada gäster. Det pratades och skrattades och det lät som alla hade trevligt. Kökspersonalen, (ursäkta) värdinnan brukar ju inte riktigt hinna delta i alla samtal.

Jag är ju inte så snabb i tanke och handling nuförtiden så förberedelserna har pågått under veckan som gått, med dotterns hjälp. Hon är jätteduktig på planering och bakning och att handla. Precis som store sonen som alltid ställer upp som bärare vid inköpen.
Sara hade riktigt roligt på min bekostnad en kväll då vi skulle göra cheesecake. Jag skulle blanda botten.Ni vet Digestive och smör.            Jo Jo    Är man född på stenåldern så är man. Nya köksmaskiner är inget för mig?!
Där stod jag och stötte kex smulor och smälte smör.
Hon skrattade så tårarna trillade och tjöt.... MAMMA VI HAR EN MATBEREDARE !!!!
....

Jäkla tur att jag inte är speciellt lättstött utan lättlärd.   Nästa kaka blandades i matberedaren. För att inte tala om pajdegen...

Tur att jag kan smita ned i scraprummet emellanåt och slippa bli utskrattad. Här kommer två helt skilda kort. Men jag gillar kontraster. Det blir aldrig långtråkigt.

image163

Mysiga Tilda. Den stämpeln fick jag låna av Susanne Sj.    Tack snälla du!


image164

Helt utan stämplar. Men däremot lite 3D lack på stjärnorna. lagom enkelt och pojkigt.


Ha det nu riktigt Bra!!                        
Och gör som jag. Scrappa lugnt och spring bara till postlådan en gång varje timme och så om hÄnglarna kommit!



Idrottsmamma

Ni som läst lite i min blogg vet att jag aldrig blir någon fotbollsmorsa som står ute för fotbollsskull i ur och skur...men väl har jag som medlem i en motocross familj stått ute i ur och skur och hemskt mycket lera, under många år.
 Ibland som manuell varvräknare  (idag använder de tekniken och datorns hjälp) och försökt läsa siffror på nummerplåtar som är täckta av lera. Och ibland som genomblöt mor till en ilsken unge som kört ikull i leran och inte orkar lyfta upp motorscykeln igen.
Nu har jag trätt in i en annan roll. Friidrottsmorsa. Ha !!!
Det kunde jag väl aldrig ha trott. Nu står jag vid friidrottsarenan och spanar. Fast jag har bestämt mig för att under tiden junior tränar skall jag gå löparbanan runt så många varv jag hinner. Igår hann jag 11 varv. I lugnt och stadigt tempo. Jag gillar inte att bli svettig och att få mjölksyra.
Men han sprang minsann som om den lede vart efter honom. Det gick att blåsa ikull honom i sängen en hel timme tidigare än vanligt !!


Nu skall jag viska lite i ert öra.....
så att ni inte tror jag blivit mallig...


image162

Den här sonen snart 15 år har varit med på U 19 SM i helgen i Volleyboll och vann tillsammans med lagkompisarna SM GULD.
Han är stolt som en tupp och jag får väl vara mycket mallig hönsmamma då... eller...

Jag hoppas ni har det gått i vårvärmen och lyckas smita till er en timme eller två för scrapping eller något annat roligt.

Många kramar  Ingela

Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara att få till ett kort som man är nöjd med. Mors dagskort är svårt!
Jag har gjort om kortet tre gånger !
Satt  bandet snett, kladdade med stämpelfärgen inuti, valde fel bakgrundspapper ... Återigen ett Maja design papper som räddade mig. Himla fina papper!

image156



Häromdagen tog jag mig en spaningsrunda inne på stadens bokhandel, för att spionera på moderna konfirmationskort. Hmmm...     de var inte vad jag trodde. Så det blev till att tänka om helt. Det är defintivt inte biblar, tända ljus och guldkors som gäller längre. Nu är det "clean and simple" style.
Det är ju inte mitt sätt att scrappa, men lite omväxling förnöjer.

image157



Jag har ju en så kanonrolig tidning, Cards, som jag prenumererar på från USA. Där hittade jag skissen till de här korten.

image158



Födelsedagskort barn måste finnas

image159

Några bra att ha kort ... De här har jag också gjort med skiss från Cards.

image160

image161


Det var det för denna gången.

Nu till frågestunden, ja svar på frågor jag fått i era underbara kommentarer:


Jag använder alltid clearstamps svirlar när jag gör svirlar. För jag är en urusel tecknare.
Någon undrade om ett band jag trätt i ett annat. Det breda bandet är nylonspets.
Pojkstudentstämpeln i förra inlägget är en hÄngel, som jag fått låna av Lillemor.

Tack snälla för era besök på Pysseltorpet och era goda och fina kommentarer som värmer jättemycket !!!

Ja, nu blir det nog lite lugnt härifrån under veckan som kommer. För här skall firas en femtonårsdag och så skall vi ha 50, 15 och 8 årskalas för släkten på söndag om en vecka ( ca 24 pers) . Jag har en inbokad scrapträff på lördagen ... undrar om jag är cool nog att åka på den. Vi har ju så fantastiskt kul.
Ett "mindre" problem har jag dock med maten till kalaset. Vad skall jag bjuda på??  Det är middag mitt på dagen som gäller. Kanske med en liten efterrätt och kaffe och tårta till fikat. Men jag vill göra det lätt för mig.

Har ni några goda förslag??!!


Ha en riktigt bra vecka och scrappa lugnt.         Många vårkramar från Mig till er allihop!     Ingela

RSS 2.0