Nu är det fint!

Nu har jag det så fint i köket och i fönstren med ljusstakar och stjärnor. Jag går från rum till rum och njuter. Fint överallt utom i store sonens rum. Han har inte städat än och det skall bli intressant och se om det blir före eller efter jul. Just nu får man sparka sig fram därinne.
I lagården har det varit babyboom under tre dygn. 5 nya kalvar har hittat ut och de skulle jag fota tänkte jag, men det får jag väl ta imorgon. Jag funderar lite smått på en BOM (Boken om mig-scrappad) men av någon anledning finns inte jag med på så många foton. Är det likadant hos er andra tro?

image16


Den här filuren är med på nästan alla kort. Det är Erik som hälsar till er ute i stugorna från Astrid Lindgrens värld.


Scrappa lugnt i helgen och njut i adventstid.

Julens roligaste i tid

... eller kanske i tidigaste laget. Idag har jag och maken handlat nästan alla julklappar förutom endel svåra som jag måste jaga runt Skaraborg för. Men det borde jag hinna tror jag.
Och vet ni, jag har inte ens vart nere i scraprummet och inte hinner jag ikväll heller för då skall jag på ljusparty. Hoppas jag kan hålla i slantarna så att de räcker till lite nytt scrapmaterial.
Nu har jag lyckats lägga upp köksgardinerna men det här med stänger är inte lätt. jag är bara lite hopplös...
När jag fick ner den som satt där så var den GRÅ! Det var ju en ny svart jag vart och köpt. Maken och barnen fick dagens bästa skratt på min bekostnad !  Vete sjutton om jag köper en ny eller orkar byta den nya svarta. Det får nog bli en svart och en grå... Jag kan ju säga att jag matchar gardinerna som går i svart och grått... någon kanske går på det.

Ha en skön kväll och njut av att plocka fram ljusstakar och stjärnor.      

Bättre slut

Det blev ett bättre slut på dagen än man kan tro. Ett litet julkort där jag liftat Susanne Sj : s julkort från hennes blogg.
Tack Susanne för goda ideer.

image15


hÄngel flickan har jag fått låna av Jenny S och det är jag glad över. För en sådan fin har jag inte. Det här med färgåtergivning är riktigt knepigt tycker jag. det ser fint ut men sen blir det svårt när man sparar i datorn.

Nu skall jag gå ned och dekorera inuti också. Det är också roligt tycker jag. Oftast stämplar lite bårder och blingar med Stickles eller någon blomma. Hur gör ni andra inuti korten ?

Hej på kompisar!  Vi ses och hörs...

Förresten jag måste ju berätta om pappersspetsen på korten ovan.
Jag köpte så snygga såna pappersspetsar på CC-hobby. Det stod att de skulle vara självhäftande vilket jag tyckte verka smidigt. Ha ha..
Jag kunde inte klura ut hur jag skulle göra. Allt ifrån att slicka på dem som ett frimärke till att försöka dra bort en liten remsa inunder. Till slut fick jag klistra dit dem. NU efter att ha använt dem några gånger har jag hittat den lilla avdragbara remsan inunder. Gissa om jag kände mig lite snopen. 

Hej hopp och god kväll !

Gardiner

Jag hade tänk att lägga upp de nya gardinerna till köket idag. Och sy nya överdrag till stolsdynorna. Sånt som jag vanligen njuter av att göra.
Det blev lite bökigt... ,minst sagt. Det fattades en gardinstång, den hade jag tydligen hängt upp någon annanstans och så har jag världens migrän och när jag väl kom till affären för att handla en ny stång Var de slut i den fägen som jag skulle ha. Iväg till nästa affär och betydligt dyrare stång. Puh
När jag sedan går över stolarna i köket för att ta av dynorna så är den ena stolen helt skranglig och "ginglig". Den behöver slås isär och limmas om. Då uppträder nästa lilla bekymmer... jag hittar inte trälimmet.!!!
Nu är det bara att sätta igång och laga middag istället och vänta på att maken kommer in. Då får han leta trälim. Jag misstänker att han vet precis vart han har ställt det.  Den som ändå satt i scraprummet och lyssnade på adventsånger och kanske plockade lite i pappren och i blinget.

God middag mina vänner och på återseende!

Nu börjar det kännas advent

Jag har på tisdagar och fredagar social träning på Röda Korset Kupan i stan. Tänk det är så billigt och ändå byter vissa kunder prislappar eller helt sonika tar bort dem. Och andra hittar på andra sätt att vara oförskämda.  Idag har jag fått min beskärda del av en kund som är mycket sur över att hon inte får ta med sin hund in i butiken. Hon stod och tog bort en prislapp när jag närmade mig henne, men för att distrahera mig så började hon prata med sin väninna och talade om att i en annan affär fick hon minsann ta med sig hunden in. Varpå jag lugnt talade om för henne att hos oss kan hon inte det pga att vi har andra kunder som är allergiska mot hundar och vi är måna om alla kunder. Hon blev mycket irriterad och fräste.
Jag var sedan på väg ut i lagret när en annan kund inte kunde komma ut med sin barnvagn för att hunden stod ivägen i hallen. Snacka om att jag blev nöjd! Jag fick min chans att tala lite mer med otrevliga damen och fick henne att flytta på hunden så att den andra kom ut... Det finns folk till allt.  Nu ör denna kvinna speciell i sig, så det är ingen ide att slösa energi på henne . 
Tur att jag kunde gå hem efter en stund och fota lite julkort istället som ni får se.

image11

En fin hÄngelpojk från sista kitet
Och här kommer min favorit pojk hÄnglar. Jag blir glad bara jag ser honom.

image12


naturligtvis finns det flickor i min samling också


image13


Så avslutar vi med stora julbocken
Den har jag vunnit på tradera och är väldigt glad över att den råkar ligga i min stämpellåda.


image14Många kramar till er och ha en skön fortsatt dag. Nu skall jag läsa läxor med 7 åringen och fika lite.
Vi ses


Kan ju inte hålla mig

Det får bli några gamla kort till innan jag kryper ner i sängen. Jag har ingen bra scanner så de nya måste fotas i dagsljus.
Först ett födelsedags kort jag gjorde i somras.

image7Vi tar ett sommarkort till när vi ändå är i gång

image8


Ett par julkort kanske


image9image10
Kram och god nattt

Något att vila ögonen på

Jag måste lägga in en liten bild att kika på under tiden som jag jobbar med något nytt. 


image4


Ja ... ni får en till när jag ändå lärt mig att ladda ner bilder.  Nästa kort fick min svärfar när han fyllde år nyligen. han har varit lantbrukare i sin krafts dagar.

image5

Tack för titten.           Ha det gott i höstmörkret

Busväder

Så har då jag också skaffat en blogg. För någon vecka sedan trodde jag aldrig att det skulle ske. Men man ska aldrig säga aldrig.
Det skall bli intressant och se vad jag kan göra av detta. Ni lär troligen få se ett och annat scrappat kort och höra en och annan historia om livet på landet med kossor, kalvar och katter.
Så här en kulen måndag kväll njuter jag i köket av värmen från spisen, för jag har precis bakat lite pepparkakor. Bara för att få lite god doft och något att knapra på till kvällskaffet.
Med två ungdomar på vift och en 7 åring hemma är det lite lugnt just nu. men snart skall här lagas kvällsmat och sedan skall jag nog gå ned i mitt "skräp"rum, för att se om pappren lockar till ett litet julkort.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0