Dagen efter

Igår var ju en särdeles bra arbetsdag.
Jodå jag orkade ur sängen idag också. Solen lyser och det är bara härligt!!

Nu får ni lite bilder på senaste veckans alster. Jag har varit lat och inte lagt ut dem tidigare.
Jag skall på hantverksmässa om några veckor och försöka sälja lite kort. Nu pågår alltså tillverkningen ganska intensivt. Men lite enklare än vanligt får de allt bli. Det tar sin lilla tid ändå tycker jag. Jag är absolut ingen fem minutersscrappare.
Tanken är att jag ska ha lite "braha" kort, bröllopskort, studentkort och födelsedag, baby och kanske några Morsdags kort. Få se hur långt jag kommer...  Javisst ja, några konfirmationskort också!

image146


image147

Två baby kort med en helt underbar stämpel. Har fått låna den men vet inte märket eller vem jag lånade av.image148

Ett bröllopskort av enklare modell. Hjärtliga lyckönskningar är stämplat inuti.image149image150


Enkla grattiskort för olika smaker...

image151image152

Två student kort där jag har lånat lite ideer från Tussan.image153

image154


image155

Så till sist, mitt älskade uterum. Här är det min mormors gamla blå skåp som styr färgsättningen. Det är dalblått, grönt och falurödfärg som gäller. Lite rustikt och inte det minsta sofistikerat. Men jag trivs. Det ligger på gaveln som vetter mot väster så solnedgången är underbar!

Nu ser jag att jag missat att lägga på mattorna. Det blir till att skutta ned i källaren och rota fram dem. Kanske be maken om lite hjälp att piska dem... Han är ju stark och snäll.


Nu hoppas jag att ni har det gott och tack för besöket. Vi ses!!!  
Kram Ingela

Tur att det blev kväll

Puh vilken tur att det äntligen är kväll.
idag har jag haft en så där bra arbetsam dag. Först ut i trädgården och rensa två rabatter och plocka fram några utemöbler, sen in hungrig och dan.
Naturligtvis är alla lika hungrig och ingen "hinner" laga mat. Ja, inte maken i alla fall, för honom hade jag satt igång att gräva bort grus, för att sedan lägga dit stora stenhällar istället. Jag tror inte han "kände" så värst för det, men vad gör han inte för sin älskade hustru???
Middag fick vi till slut. Det var nyttigt med frisk luft och jag fick sån arbetslust och scraplust. Fick till några kort och kände mig nöjd.
Ut i uterummet för att fika lite. Då ser jag hur gardinerna ser ut där och påminns om att jag köpt tyg till nya på Kupan. Hmm...sitter arbetslusten kvar?  Ja.   Undan med scrapgrejorna och fram med symaskinerna istället.
Efter lite mätande, trixande och räknande kan jag äntligen sy.
Det blir nytt överdrag till den gamla soffan och två nya gardiner och en specialare att trä på ryggstödet på soffan så det inte blir så hårt att luta ryggen mot.
Ha!
Jag säger bara det, rackarns vad nöjd jag blev!
Sen vill familjen ha mat igen och det skall göras i ordning en skolväska och plockas fram kläder till i morron, sn tog jag fram scrapgrejorna igen och påbörjade två nya kort.   Men nu är det skönt att det blev kväll. Undra om jag kommer ur sängen i morgon.  Nu skall jag kika runt och se om ni andra lyckats fota någat av det ni gjort.

Ha en god vecka  och många vårkramar från mig!!

Vad jag gjort

Tjenixen allihop.
Det har varit mycket lugnt på min sida under veckan som gått. Vi har vart iväg på lite ledigt, familjen och jag.
Vi hade hyrt en stuga  nära Skagen i Danmark.

image145

Grenen vid Skagen.    Alldeles underbart vackert!!

Tänk att havet har en sån dragningskraft. Vi åkte upp hit fyra gånger samma vecka och hade nästan lika fint klart väder varje gång!  
Jag har inte vart i den här delen av Danmark förut och det var lite annorlunda, kargt och vilt på ett vackert sätt. Fina små hus och HAV nästan var man än åker.

Om jag hade scrapgrejor med ?... jo... lite men jag har inte ens funderat på att leta fram dem. Har njutit av solen, familjen och en och annan god middag.


Många kramar och scraphälsningar      Ingela


Firande i sikte

Hej allihop.
Jag hoppas ni har det bra så här mitt i helgen. Jag har varit flitig vid pysselbordet men inte helt och fullt med scrappandet. Jag har haft fram symaskinen och gjort lite tråkarbeten. Sy upp nya jeans och laga trasiga arbetsbyxor och lagat mobiltelefonfickor på overallen osv. BLÄÄ...

Dock fyller han som brukar gå i arbetskläderna här hemma 50 år nästa vecka, så jag hade beställning på födelsedags kort. Vad sjutton ger man en som inget vill ha.?
 Ja... jo...man kan köpa några getter i en getbank i Afrika. Där ensamstående mödrar sedan får hyra/låna en get och sedan får behålla mjölken och killingar så småningom. (ps det var en mycket kort version)
OK så var det getterna på kortet???... Har ni någon getstämpel?  INTE ?   Inte jag heller, men en stämpel med en ko, får och tupp . Så den stämpeln slaktade jag och fick vips en fårstämpel.

Sen har det varit dryga timmar innan det blev klart. Jag är inte helt nöjd men bestämde mig för att nu fick det vara nog.

image142Under veckan som gått har jag gjort lite bra ha kort bara för skojs skull.

image143image144

Sen har jag en liten fundering. Det här med Promarkers har jag inte provat, men akvarellpennor och distresser. Papperskvalite är en fråga för sig tycker jag.  Men har kommit fram till att distresser är lättare att måla på vanliga fotokartongblad. Akvarellpennor är lättast på akvarellpapper ( i och för sig kanske ingen nyhet).

vad änvänder du för papper????


Ha en riktigt skön helg.                      Många kramar  Ingela

Nordanvinden

I morse när jag tog en promenad så försökte nordanvinden kyla ned mig alldeles. Men se... han lyckades inte!
Jag var nämligen på scrapträff i söndags och skrattade mig varm, så den värmen räcker länge. Vi hade så fantastiskt tokigt roligt!
Om jag gjorde nåt?...
Ja scrattade, åh förlåt scrappade, ja "lite". Emellanåt.

Jag stämplade endel och försökte måla lite och gjorde färdigt ett kort som var påbörjat. Men något riktigt blev det aldrig av. Vi pratade mest om hur många som besökt mässan och hittat vad och köpt/inte köpt nåt. Jag är i alla fall nöjd med att inte ha varit där. Trängsel är inte min grej. Men jag har nya papper och blommor ändå. Tur att det finns internetshoper.

Jag hade dock en stämpel i min samling som de övriga tjejerna gillade lika skarpt som jag gör. Den påminner lite om hur man ser ut efter en mässa...

image140


Det här kortet gjorde jag för länge sedan till en tävling för Jommas. Jag vann inte men stämpeln är Underbar !Men efter skratt-träningen i söndags hade jag rejält med inspiration och tillverkade några kort i går. Bla  det här

image141

Puh vilken färgåtergivning det blir under lysröret vid köksbänken!...

Nu skall jag åka och köpa lite garn och gå till biblioteket. Bara roliga saker!! Ihop med dottern. Hur kul som helst, att morsan får följa med!  Kanske beror det på att hon gärna vill övningsköra....?
Nä, det är absolut bara för att det är så kul med morsan i släptåg!


Många kramar till allihop. Tack för alla fina kommentarer som landar i bloggen. Jag blir lika glad varje gång jag läser.                      Lova mig nu att ni försöker få minst ett gott gapskratt tills vi hörs nästa gång!!!

Ingela

Pif alster

Så var det då fredag igen. Veckorna går så fantastiskt fort .
 Idag har jag hela familjen hemma plus två " lånebarn". Saras pojkvän och en kompis till Vic. Två tonårspojkar till... jag får väll laga mat till ett regemente i morgon antar jag. Men jag klagar inte .  Jag gillar att ha dem omkring mig och kompisarna är alltid lika välkomna. Kom på nu att Erik får hit en kompis också på förmiddagen. Ha... nu blir jag en sån där supermorsa! Sex ungar/ungdomar i huset. Toppen!!  
i veckan som gått har jag som sagt tapetserat och målat i vår lillstuga som Vic skall flytta in i, fram i vår. DÅ får jag ett scraprum.   LÄNGTAR, LÄNGTAR.  
Jag vann en PIF hos Cath för ett tag sedan.
Men har inte gjort något av den för idag. Jag har liksom klappat på pappren och funderat vad det skulle bli.
Nu så...

image139

Så vackra Maja designpapper, och band och trähjärtan.  Maja pappren är alldeles underbara och de står längst fram i papperslådan.

Nu så skall jag gå en bloggrunda och sedan knyta mig. 

Ha en riktigt god helg och på återseende!    Kramar Ingela

vanlig tisdag

Ja så har det vart en vanlig tisdag igen då...

Jag har vart på Kupan och jobbat ett par timmar och idag städade jag mest hela tiden. Men så gjorde jag ett kap också. Jag köpte ett gammalt kortställ som kommit  in. Lite defekt men det går nog att fixa till. Jag och en väninna skall vara med på en hantverksmässa i maj och då blir det nog bra med ett ställ. Store sonen fick sig ett gott skratt på min bekostnad. För det var många fack i stället och för närvarande är kortlådan nästan tom ...
Så jag får lägga ned många timmar om jag skall fylla det.

Lite som är färdigt finns och här kommer de korten.

image135

Vintage kort med bild från min skatt (ett gammalt familje album). Barnen på bilden är min farfar med två av sina mindre syskon. Visst är de fina?


image136

Här kommer ett exempel på ett kort som jag liftat av Lillemor E.  Textstämpeln vann jag hos Pysselmyran på en tävling de hade. Den stämpeln kommer nog bli mycket använd hos mig.  Under texten har jag stämplat med "vattendyna" och sedan färglagt med chalks. Det går fort och är roligt. Jag lärde mig det förra våren på en kort kurs men har inte använt tekniken så mycket förrän nu.


image138

Detta är samma teknik, men ett betydligt enklare kort. Lite glitter är aldrig fel!Jag hoppas ni har det bra allihop och ha en fortsatt bra vecka.

kramar   Ingela

RSS 2.0