Gott nytt år

GOTT NYTT ÅR till er allihop!!!!

Så här gjorde jag med några små chokladkakor idag, för att ha och lägga på festbordet i morgon kväll.



image39


De är inte så stora ca 3.5 X4 cm.


Hoppas ni får en härlig nyår allihop och en god början på nya året!!  

Kramar från ingela G

Ett scraprum

God fortsättning på julen allihop. 

Det är ju så modernt att visa sina scraprum. Mitt är bra på två sätt   Det ligger i källaren där resten av familjen inte hörs. Och jag behöver inte vara rädd att jag skräpar ned. I övrigt är det rätt tråkigt. 

 Kallt på golvet, brunt tak,  fula bruna tapeter, ett "hopaplock" av möbler, en gammal skrivbordsstol med tilverkningsår alltför länge sedan och det är TRÅNGT.  Jag delar utrymmet med kängor, crosskläder, reserv hushållspapper och ett vapenskåp. Samt en massa bråte som inte får plats någon annanstans i vårt stora hus.
 
Se själva...

image38


Jag vill bara säga en sak. En dagsljus lampa är toppen bra! Om min depression kommer att ge sig pga av den det vet jag inte. Men den ger JÄTTEBRA ljus att arbeta i.

Jag väntar på att få flytta upp mitt hobby/scraprum till ett av barnens rum, men vi måste först renovera färdigt uthuset där äldste sonen skall bo. Då... skall jag ha ett scraprum i ljusbeige, turkos och rött. Så sant som det är sagt.
Men renoveringen vill ta tid... maken har ju lite annat att pyssla med. Bygga gödselbrunn, mjölka kossor och sköta om kalvar och allt annat arbete som hör lantbruket till. Jag bävar för att han snart kommer på att det är tid för att avverka i skogen också. Då är det mors och goodbye för ett bra tag framöver. Då står bygget still...igen.

Nå, så pessimistisk skall man inte vara. Jag har ju gott om tid att förbereda mitt nya scraprum, som maken säger.
Han vet hur många gånger jag kan ändra mig vad gäller färger, tapeter och möblering innan jag är nöjd...

Igår på julafton var vi på julnattsgudstjänst. Jättemysigt och roligt. Min dotter Sara spelade tvärflöjt och sjöng. Gissa om det satt en mallig morsa och en ännu malligare morfar i kyrkbänken. Imorgon bär det iväg till kyrkan igen. Då skall hon också sjunga och spela. Men jag går dit med glädje. Det är rofyllt i kyrkan och jag njuter av musiken och sången.

Många julkramar till er allihop. Hoppas ni har en god och fridfull jul!!!   Ingela

GOD JUL

God Jul till er allihop som går in på torpet ibland och skriver lite. Det är verkligen kul.

Nu har jag gjort färdigt så nu är det bara att njuta.
Jag skall förstås vänta ut barnen så att jag kan stoppa något i deras julstrumpa innan jag lägger mig. Det kan bli lite knivigt att vänta... de är så förbaskat kvällspigga!

GOD JUL allihop!!!      Ingela

Guldglans

Hej tjejer!

Ni har väl inte bråttom nu så här på torsdag kväll??

Lugn ... det blir jul i år igen ... även om inte allt "nödvändigt" är gjort.    Det hoppas jag i alla fall.
Jag har försökt komma till skott med både det ena och det tredje men det kommer så f-t mycket emellan hela tiden. Skjutsande hit och dit och hem och fika,  hämta nästa unge och passa tåget som snart går och fy sjutton vad trött jag blev... -Mamma  jag skall leka hos M   och    -Hämtar du mig senare??
Blää!  
Men igår fixade jag till i finrummet i alla fall, så jag får väl gå in där och känna jul om jag inte hinner nåt mer.
Idag har jag vart hos mina brorsbarn T ilda och Maja en stund medans deras mor och far var på vift. Tänk alldeles underbart!  En på nästan tre år och den andra ½ år i morgon. Jag blir alldeles varm inuti, härliga töser skall jag säga...
Guldglans ja.   Jag är barnsligt förtjust i vitt och guld till jul i mitt finrum. Det började för några årsedan och i år var jag bara tvugnen att utöka tillbehören lite... Ni vet shopping är ju hemskt roligt!
Men jag gick till Kupan och handlade billigt. Det får en ju att känna sig lite redigare. Inte dyrt och sedan får ju någon annan gott utav att jag stödjer Röda Korset.
Alltså några bättre begagnade mässingkrukor och några mässingljusstakar. Hem för att putsa så jag får ont i armen,  och luckorna till kakelugnen fick sig också en omgång i bara farten.
I med några tacksamma orkideer som blommar i år igen och lite pynt så blev det jul    Vips!

image35  image36


Ja det glimmar i fönstren också med mässingkrukor och vita blommor i arrangemang.

Jag har beställning på ett gratulationskort till ett par som varit gifta i 50 år och jag har lite dålig inspiration.
Jag tror att det skall vara ett ganska enkelt och rent kort... men jag har inte börjat ännu.  Kanske skulle jag gå ned i scraprummet och titta lite på pappren och blinget så jag får lite stämning ...

Hur gör ni andra när inspirationen tryter till beställningsjobben ???


Många kvällskramar till er Alla       Ingela

lite julstök

Har inte gjort många knop idag. Bara slagit in några julklappar.
Ja och allt det vanliga        tvätta, städa laga mat, ni vet...

Men sen råkade jag passera scraprummet. Då var det kört.  Fantasin var relativt god och arbetslusten likaså.

Titta här får du se:

image32 

En liten chokladask att ta med när vi går bort. 
Det bästa med den är att ytterhöljet är löst så det är bara att köpa ny ask och byta chokladlådan. Man behöver inte slänga dekorationen.


image33


Ett par julklappar som någon skall få.  Jag har gjort påsen och dekorerat litegrann utan stämplar. Ibland känns det så roligt att "slippa" stämpla och måla.

Här kommer ytterligare en påse. Vet inte vad jag skall göra med den ännu. Men det kommer... tror jag. Ibland är det bra att ha lite i gömmorna.

image34


Det här att göra påsar är riktigt kuligt!!


Jul i sikte

Nu är det jul i sikte. Absolut.
idag har maken och jag, tillsammans med yngste sonen och hans kompis vart i skogen och hämtat julgranar.
Pojkarna tog traktorn och jag promenerade i december solens sken. Härligt!
Det var som vanligt inte helt lätt att hitta något som såg bra ut. Trots att skogen är full av granar. Dessvärre är de antingen för små eller allt för stora.
Ungarna hördes nog på mils avstånd, för de "skrämde bort alla skogstrollen".
Väl hemma igen så luktade det pepparkakor och godis. Sara med pojkvän hade invaderat köket och vi andra fick finna oss i att vänta på kaffet någon annanstans.
Just nu latar jag mig lite och väntar på att godis och en kakdeg skall stelna till i kylskåpet, så att jag kan fixa till det sista med smält choklad och lite jox.
Sen får det bli lat lördagskväll och hämta 14 åringen fram vid natten. Han är på innebandyturnering inne stan och är väl en slagen hjälte vid det laget kan jag tro.  Imorgon är det tidig revelj för då skall den slagne hjälten på volleyboll turnering och dottern skall till kyrkan för att öva inför adventskonsert.  PUH...mammas taxi går många mil under ett år. Nå jag skall inte klaga! Jag har allt läst lite i helgen. Läste en bok av Margit Sandemo i går kväll/natt och har klarat av en till under dagen idag emellan varven.

God kväll och ha en fortsatt skön tredje advent.  Många kramar   Ingela

Ljus i mörkret

En skapligt fin vinterdag idag, Lucia 2007.
Igår kväll var jag på Gymnasiets Luciafirande och det var fantastiskt fint. De har en jätteengagerad kör ledare i Ann Brit Wernersson och tillsammans hade de ett program som hette duga. Mycket man kände igen och många sånger jag aldrig hört. Kanon!!
Idag har jag gjort en godis"pose" till min far. Han är farfar ochså, och ibland ringer en liten filurig tjej på snart tre år och säger: - Fa Far... kan du komma hit med en "pose" godis?
Säg den farfar som motstår den inbjudan...


image30     image31


För egen del blir det nog varken godis eller scrapgrejer på ett bra tag. 

Jag mår inte så där toppen i vintermörkret och har investerat i en dagsljuslampa. Vilket inte var något billigt nöje. Men ta mig sjutton, så skall jag väl klara av denna vintern också.  Med ljusterapi vid scrapbordet kan man inte bli annat än piggare. Himla tur att jag är som de flesta andra scrappare och har samlat på mig en hel del material. Det räcker nog länge...


Hoppas ni andra också får njuta av ett luciatåg, om det så bara är på TVn.

Luciakramar från Ingela

God arbetsdag

Igår eftermiddag var vi i hembygdsstugan och bakade "lite"bröd. det är storbak som gäller man sätter deg på 3 liter åt gången. Det resulterade i 47 brödkakor åt mig och 42 åt min mor, samt 10 st pizzor.

De pizzorna går inte av för hackor ska jag säga. Mums!

Här kommer en liten bildkavalkad från gårdagen med dotter Sara och hennes kille, Erik och mormor. 



image24



image25image26



image27image28


För en gångs skull kom jag också med på kort


image29 

Hoppas att ni också haft en god helg. vad ni än har gjort så här i vinter mörkret.

många kramar till er Allihop !!

Hur är det hos er?

Idag har det varit så tungt här hos mig. Ingen särskild anledning, men jösses.
Kroppen vill bara inte vakna. Helst vill den liga ner och sova tror jag. Jag försöker få till ett brunt kort till hÄnglar utmaningen men det går ju heller inte så bra när man knappt är vaken.
Var dock inne på hÄnglabloggen och tittade nyss och det är fantasiskt vad mycket inspiration det finns i stugorna.
Nu skall jag försöka förbereda för "stora julbaket" i Gökhems hembygdsstuga i morgon. Jag och min mamma och två av mina barn skall baka bröd och avsluta med pizza i den stora hällugnen som finns där.
Jag ser fram emot när vi är färdiga för då brukar man känna sig rik, på något vis. Massor av brödkakor och trötta armar och ben.

På återseende och ha det gott i vintermörkret.  

Snöstjärnor

Det blev lite gjort i går kväll på scrapträffen ... ja vi hade roligt och fikade och fick var sin liten julklapp också. Jättekul! Fina papper att arbeta vidare med, det blir roligt.
Jag var i skogen tidgare på dagen och hämtade lite mossa till ljusstaken och den blev jättefin. Det var så gott! Solen sken in mellan träden och det blev kyligare och så god luft.

Men idag! Vad vaknar man till?? Jo s-t väder! Fy idag har det varit hur tråkigt som helst. Knappt inget dagsljus att fota i en gång.

Först ut lite kvällsarbete jag gör framför TV:n. Tänkte att de skulle pryda julgranen i år. Har gjort femton stycken. Jätteenkla.

image20


Jag såg i någon blogg att de scrappade tändsticksaskar. Det verkade kul. Jag har provat.


image21

image22


Nu när jag är färdig med julkorten blev det nästan lite tomt. Var tvugen att prova om jag kunde göra vanliga kort igen. Tur hade jag som fått lite nya papper i ett månadspaket, så det var riktigt roligt att sätta igång.

image23




Tack för titten och ha en skön i kväll i höstrusket.
Dröm om gnistrande stjärnor och pudersnö, det tänker jag iallafall göra.

Surfar...

Idag har jag varit på Kupan och arbetat några timmar på förmiddagen. Nu är jag lite trött och surfar runt lite i scrapvärlden. Fastnade på Tradera och hoppas sannerligen inte jag får allt jag bjudit på för då blir det vatten och bröd över jul.
Det är fantastiskt vad hÄnglastämplarna (endel) blir dyra. Det är ju rent tokigt. Jag bjuder lite på en vinterflicka från förra årets kollektion men hu... det går inte att hänga med i den budgivningen.
Fast jag skulle allt gärna vilja ha den stämpeln. Ja ... det får bli en annan gång.
För övrigt skall jag på scrapträff i Ljung ikväll och det skall bli riktigt roligt. Några timmar är lagom tid för mig.
Nej! solen skiner ute och jag skall ta en promenad.


Hej då och tack för titten idag. Tittar du in i morgon kanske kvällens arbete finns med. Vi hörs.

helgens "arbete"

Hoppas ni har en skön advents helg.
Själv har jag köpt en ny julskiva och lyssnar nu vad jag än gör. Plockar tvätt eller scrappar eller bara slappar. Nu skall ni äntligen få se det omtalade köksfönstret. 

image17



Igår var det ingen av "grynen" som skulle skjutsas någon stans under ett par timmar på eftermiddagen och då passade jag på...

image18


image19


Ett par enkla kort med några av alla julpapper jag köpt på mig. Måste använda dem också
Mycket glitter och stickles. Frostigt som bara den. Önskar det kunde vara lika frostigt ute och inte regna som om någon vridit på en kran.


Många kramar till er . Vi ses.


RSS 2.0