Lite annat än scrap

Ja nu är det inte bara scrap som gäller hos mig. Jag har letet en ny kontorsstol ett tag till scraprummet. Min gamla är typ 40 år. och faktiskt helt utsliten. Eftersom jag försöker hålla kostnaderna nere i mitt skaparrum så fick det bli en begagnad.
Inte vacker precis...
Men med lite nytt tyg och lite handarbete så...

Det blev riktigt fint och allt för 110 kr. 50 kr stol och 60 kr tyg. Plus lite hjälp av maken att skjuta i häftklamrarna på undersidan av stolen. Ryggstödet fick jag sy det mesta för hand med smygsöm för att få rätt passform. Sånt här är så himla kul!

Nu till min senaste leksak. En liten söting för alldeles för många kronor, men åh vad roligt det skall bli att sy med en sån här maskin. Det är annat än en gammal sur Husqvarna som gör lite som den vill själv.

Pfaff med inbyggd övermatning och hur många sömmar som helst!! mmm...Här skall sys i höst.
Undra hur jag skall hinna göra julkorten ??

i övrigt är väl allt sig likt hos mig. Ibland är jag dödstrött och vill bara sova och ibland är ångesten f-t besvärlig. Sen finns det solskensdagar när allt leker.
Nu får jag det väl lite lugnare igen på dagarna när barnen är iväg till skolan. Några timmar. Å andra sidan börjar alla träningar och spelningar och gud vet allt man skall använda bilen till.
Vi har börjat tröska så smått och det blir inget roligt arbete i år. det har börjat gro i axen och är segt och grönt och kladdigt. Stackars Hans. Han var inte alltför munter när han var inne och fikade för en stund sedan.
Ja det går säkert i år också, men det ser faktiskt lite "små"besvärligt ut.

Ha det gott allihop   Många kramar  Ingela

Skratta eller gråta

Ja, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Jag berättade för inte så länge sedan om en baby tröja som var klar och som fick repas upp eftersom den inte blev bra. sagt och gjort. jag hade stickat klart den igen nu och stickat ihop axelsömmarna och gjort kragen och sytt fast den. lagom att sy dit ärmarna.
F-N!!! Jag har stickat ihop den med avigan ut vid axlarna och alltså fått även kragen in och ut.!!!
Jaha. Så var det till att sprätta upp och repa upp en gång till, för mönsterstickningen är hopplös att repa upp bara lite och fortsätta.

Ja för övrigt så väntar jag fortfarande på stämplar från England. Och medans jag väntar så kollar jag in symaskiner. Jag skall investera lite men vet inte helt säkert vad jag vill ha. Tror nu att det blir en Pfaff. För de har både under och övermatning och det underlättar när man syr tex mycket tjocka tyger eller overaller. Eller framförallt lapptäcken. Vi får se.

Ett beställningskort kommer här. Det har vart jättekul! att göra det.
Jag gillar att göra killkort och bilar är alltid skoj.
Låset på kortet är en sådan där kulkedja som man får med i kläder ibland.Insidan på kortet med en Chevrolet Camaro. N
Naturligtvis finns där en baksida till högerdörren på garaget, men den fick inte plats i scannern.
Bilbilden hittade jag på nätet.

Ha en riktigt skön fortsatt söndageftermiddag.         Många kramar  Ingela

Tisdag

i söndags var Hans och jag och lämnade vår "stora" Sara, på Säve flygplats. Hon skulle flyga själv till Frankfurt, för att besöka en kusin till mig i Kronberg en vecka. Puh, det är en pärs att bli mamma till vuxna "barn". Jag menar, det är ju löjligt att oroa sig. Säve är en pytteflygplats och i Frankfurt landande hon på en lika liten flygplats och där stod Therese och väntade utanför exit. Vad sjutton kan hända egentligen??

igår snyggade vi, maken och jag, till träden i trädgården. De behövde stammas upp ordentligt och det blev många stora grenar att släpa bort. Det tar på min latmask kan säga. Men sen.... när det tråkiga är gjort får man göra det roliga!

Så här ser det ut. Jag är faktiskt riktigt nöjd för en gångs skull.Nåja, det är mycket bättre i verkligheten. Scannern klarade inte av färgerna riktigt. Det är glitter i pappret och flickan har lite glitter här och där. Det är ett beställningskort. En mormor/farmor skall ge till sitt barnbarn.
Stämpeln har jag fått av Cath, vi bytte uppstämplat mot papper. Härligt,  för så här fina stämplar har inte jag.

Just nu sitter jag här vid datorn och skall pusta en stund. Jag har vart på Kupan på förmiddagen och där är det kaos! Alla semesterlediga människor i stan har npg rensat garderober och garage. Vi drunknar i prylar! Inte för att vi skall klaga, men vi kommer nästan inte plats själva att jobba. Och i butikens hyllor är det fullt.
Sen har det ju faktiskt hållt upp och inte regnat idag så då morrade gräsklipparen högt och ljudligt. han ville bli rastad. En timmes gräsklippning är ju precis vad jag behöver. .. Jag slipper stå på sprattelmaskinen i alla fall.

Nu skall jag gå en bloggrunda och se vad ni andra har för er.

Många kramar     Ingela

Bra pysselväder

Jag tycker att vädret är perfekt för tillfället.
Inte kan jag klippa gräset och rabatterna är för blöta att ta itu med . Och det är så mysigt att sitta i lampskenet och pyssla.
Just nu stickar jag för fullt, jag har en babykofta på gång och den har tagit låååång tid. Jag började i april och gjorde färdigt den en gång. Men modellen var helt fel och ful... jag repade upp och började om. Med en modell jag gjort förut och vet att den är bra. Nu börjar det arta sig och snart klart!

Dessutom ramlar kortbeställningarna in lite då och då. Jätteroligt!

Här kommer en liten kavalkad, både beställningsarbete och "roligt att prova"
Detta är ett kort jag liftat från Lillemor.
Det skall tillsammans med nästa kort till USA och därför har jag valt hÄnglastämplar och Maja papper. Ifall någon hängiven scrappare där ser dem.
Nästa kort är liftat från Susanne.


Lite spännande med bara lite stämpelfärg och en blomranka. Busenkelt!Det sista är ett i raden av konfakort som beställts. Jag gillar den här Magnolia kyrkan jättemycket!  Papper??
Jag måste vara helt knäpp... Majapapper....

Jag går här och väntar på några stämplar som jag beställt från England. De är skickade idag så undrans när de kommer???

Ha en skön fortsatt vecka och sköt om er!   Ingela

RSS 2.0